• Arabic
  • Dutch
  • English
  • French
  • German
  • Hebrew
  • Italian
  • Persian
جمعه, اردیبهشت ۱۹, ۱۴۰۴
نادر زاهدی
  • صفحه نخست
  • نوشته‌ها
    • مشروطیت
    • ایران گرایی
    • حقوق شهروندی
    • خاندان پهلوی
    • شاهزاده رضا پهلوی
    • حزب مشروطه ایران (لیبرال دمکرات)
    • مبارزات مدنی
    • یادمان‌های تاریخی
  • بایگانی فعالیت‌های حزبی
  • خبرنامه
بی نتیجه
نشان دادن تمامی نتایج
  • صفحه نخست
  • نوشته‌ها
    • مشروطیت
    • ایران گرایی
    • حقوق شهروندی
    • خاندان پهلوی
    • شاهزاده رضا پهلوی
    • حزب مشروطه ایران (لیبرال دمکرات)
    • مبارزات مدنی
    • یادمان‌های تاریخی
  • بایگانی فعالیت‌های حزبی
  • خبرنامه
بی نتیجه
نشان دادن تمامی نتایج
نادر زاهدی
بی نتیجه
نشان دادن تمامی نتایج

سوم اسفند و ظهور ایران نوین

۰۲ اسفند ۱۳۹۸
in حقوق شهروندی, خاندان پهلوی, مبارزات مدنی, نوشته‌ها
سوم اسفند و ظهور ایران نوین

 سوم اسفند ۱۲۹۹ از روزهای سرنوشت در تاریخ معاصر ایران به شمار می‌رود؛ این روز به حدی در تاریخ ایران اهمیت دارد که می‌توان آن را نقطه عطفی در تحولات سیاسی- فرهنگی و اقتصادی دانست. درواقع، کودتای سوم اسفند نقطه پایانی بر بحران‌های چهارده ساله‌ای است که مشروطه نوپیدای ایران را در تحقق آزادی و قانونگرایی، دچار وقفه ساخته بودند. چنانکه سوم اسفند، آغاز مدرن سازی ایران در عرصه‌های اجتماعی و فرهنگی و انجام اهداف و آرمان‌های مشروطیت در زمینه‌های اقتصادی و تجاری است.

رضاشاه پهلوی، فرمانده ملت‌خواه و وطن‌پرستی بود که با اهتمام بر پاسداری از کشور، توانست پروسه معطل مانده مشروطیت را تکان داده و هویت تازه‌ای در ایران و ایرانیان به وجود آورد. آیرونساید در خاطرات‌ خود می‌نویسد: «آنچه‌ ایران‌ به‌ آن‌ احتیاج‌ داشت‌، یک‌ رهبر بود. شاه‌ جوان‌- احمدشاه قاجار-، تنبل‌ و بزدل‌ بود و همیشه‌ ترس‌ جان‌ خود را داشت‌. برخورد کوتاه‌ من‌ با او مرا واداشت‌ که‌ فکر کنم‌ او همیشه‌ در آستانه‌‌ اتخاذ این‌ تصمیم‌ است‌ که‌ به‌ اروپا بگریزد و ملتش‌ را به‌ حال‌ خود رها کند. در آن‌ سرزمین‌ من‌ تنها یک‌ مرد را دیدم‌ که‌ توانایی‌ رهبری‌ آن‌ ملت‌ را داشت‌. او رضاخان‌ بود. مردی‌ که‌ عنان‌ اختیار تنها نیروی‌ مؤثر نظامی‌کشور را در دست‌ داشت‌. آیا شاه‌ آنقدر عاقل‌ بود که‌ به‌ این‌ مرد اعتماد کند؟»

همانطور که دیگر ناظران معاصر رضاشاه پهلوی اظهار داشته‌اند، سختکوشی، وطن‌پرستی و انتظام فکری و نظامی‌ رضاشاه توانسته بود، هرج و مرج‌های منطقه‌ای در کشور را از بین برده و دست بیگانگان را از دخالت در امور اجرایی ایران کوتاه کند؛ از سویی هم او بود که توانست هویت ملی مدرن ایرانیان را در جهان معاصر به تثبیت رسانده و حرمت انسانی و کرامت جمعی را به ارمغان آورد.

با استقرار دولت‌ رئیس‌الوزرا- سردار سپه-، امور مالی و تجاری کشور انتظام تازه‌ای یافت و امنیت در سرتاسر کشور برقرار گردید؛ در همان حال، سردار سپه که سودای مدرن‌سازی ایران را در سر داشت، گردنکشان را در تعدی به حریم ایرانیان، سرکوب کرده و با لغو قرارداد ۱۹۱۹، همانطور که اشاره کردم، تمامیت‌ ارضی‌ ایران‌ و ایجاد آرامش‌ را برای ایران‌ بحران‌‌زده‌ بعد از چهارده‌ سال‌ فراهم‌ می‌سازد.

به تعبیر برخی‌ از تاریخ‌‌نگاران‌ «رفته‌ رفته‌ نظم‌ و امنیت‌ برقرار شد.» با ایجاد امنیت در ایران، سردار سپه، با رأی مجلس شورای ملی، قاجاریه را از سلطنت خلع و سلسله پهلوی را برای رهبری ایران در دنیای نوین، به سلطنت رساند. ایجاد ارتش متحد ملی- بنیان بوروکراسی نوین اداری- تأسیس دانشگاه- آزادی اجتماعی زنان و تشکیل دادگستری جدید که از آرمان‌های ایرانیان در دوران رویارویی با دنیای تازه بودند، تنها با اهتمام و اعتقاد رضاشاه پهلوی، به کرامت و حرمت ایرانیان جامع عمل پوشیدند و ایران و ایرانی را در ضیافت جهانی قرن بیستم جای دادند.

در حقیقت، هر آنچه از مدرن‌گرایی و مدرن‌سازی در ایران صد سال گذشته به وقوع پیوسته است، محصول اقدام جسورانه و وطن‌پرستانه سردار سپه رضاشاه پهلوی است؛ جسارتی که از واقع‌بینی و ملی‌گرایی او نشأت می‌گرفت و حاصلی از هویت ملی ایران را تا به امروز بر جای گذاشته است؛ هویتی که در فراز و نشیب‌های اقتدار فاشیسم مذهبی و انهدام نهادهای مشروطیت نیز در اعتراضات مردمی‌ و نگهداری اندیشه‌های جدید مدنی و روش‌های نوین مبارزاتی و فرهنگی، در صدد پشت سر گذاشتن دوران تاریک‌اندیشی مذهبی در ایرانزمین است.

اینک که در سالگرد سوم اسفند ۱۲۹۹ قرار گرفته‌ایم، تأمل و درخواست برقراری دستاوردهای ایرانساز خاندان پهلوی مطرح است و فراتر از فضای نخبگان سیاسی و فرهنگی، بیشتر ملت ایران در اعتراضات خیابانی و تجمعات مدنی و ملی خویش، آنان را خوستار بوده و به زحمات ملی و مدنی خاندان پهلوی ادای احترام می‌کنند. هنوز هم می‌توان اقدامات رضاشاه پهلوی را در فراتر رفتن از رژیم جمهوری اسلامی پاس داشت و آن را توشه نوسازی مدنی و اجتماعی ایران دمکراتیک فردا قرار داد.

برگرفته از کیهان لندن

کلیدواژه‌ها: احمدشاه قاجار، تنبل‌ و بزدل‌ بوداهداف حزب مشروطه ایران (لیبرال دموکرات)ایدولژی حزب مشروطهتاریخ ایرانتاریخ معاصر ایرانتاریخچه حزب مشروطه ایران (لیبرال دموکرات)تجمعات مدنی و ملیتحولات سیاسی- فرهنگی و اقتصادیحزب مشروطه ایرانحزب مشروطه ایران (لیبرال دموکرات)حزب مشروطۀ ایرانحزب مشروطۀ ایران (لیبرال دمکرات)دکتر زاهدیدکتر نادر زاهدیدکتر نادر زاهدی معاون دبیرکل حزب مشروطه ایران (لیبرال دمکرات)رضاشاه پهلویرضاشاه پهلوی، فرمانده ملت‌خواه و وطن‌پرستی بودسالگرد سوم اسفند ۱۲۹۹سوم اسفند و ظهور ایران نوینفرمانده ملت‌خواه و وطن‌پرستکودتای سوم اسفندمبانی فکری حزب مشروطه ایران (لیبرال دمکرات)مدرن‌سازیمدرن‌گراییمدرن‌گرایی و مدرن‌سازی در ایرانمعاون دبیرکل حزب مشروطه ایران (لیبرال دمکرات)نادر زاهدی
ShareTweetSend
نوشته پیشین

طرح مسئله حقوق مخالفان و انتقام در دوران آغاز نوین

نوشته پسین

مسائل دوران پس از جمهوری اسلامی در رابطه با اهمیت آموزش دمکراتیک

نوشته پسین
مسائل دوران پس از جمهوری اسلامی در رابطه با اهمیت آموزش دمکراتیک

مسائل دوران پس از جمهوری اسلامی در رابطه با اهمیت آموزش دمکراتیک

پر خواننده‌ترین‌ها

  • Interview mit Dr. Nader Zahedi, The Constitutionalist Party of Iran – Deutschland

    گفتگوی فرامرز شهناز با دکتر نادر زاهدی

    0 اشتراک گذاری
    Share 0 Tweet 0
  • تلاش‌های بربادرفته حزب توده برای تجزیه ایران و نقش میهنی دکتر حسین یزدی

    0 اشتراک گذاری
    Share 0 Tweet 0
  • دولت دمکراتیک و ارتباط قانونی آن با حقوق و امنیت شهروندی

    0 اشتراک گذاری
    Share 0 Tweet 0
  • سیاست ملی هخامنشیان

    0 اشتراک گذاری
    Share 0 Tweet 0
  • پیمان نوین شاهزاده و آغازی برای مبارزات ملی و میهنی

    0 اشتراک گذاری
    Share 0 Tweet 0
  • در بزرگداشت سرباز وطن حسین یزدی

    0 اشتراک گذاری
    Share 0 Tweet 0
  • داریوش همایون در آینه‌ی اندیشه‌هایش

    0 اشتراک گذاری
    Share 0 Tweet 0
  • سرشت غیردمکراتیک و ضدملی مجاهدین خلق

    0 اشتراک گذاری
    Share 0 Tweet 0
  • پایداری مدنی و دمکراتیک شاهزاده رضا پهلوی

    0 اشتراک گذاری
    Share 0 Tweet 0
  • من ایرانی هستم

    0 اشتراک گذاری
    Share 0 Tweet 0
نادر زاهدی

تنها وجه تشابه گذشته و آینده در این هست که هر دو اکنون شروع می‌شوند.

دنبال کنید

در باره من

دکتر نادر زاهدی متولد تهران است. او از چهادره سالگى فعاليت حزبى خود را در سازمان جوانان حزب ايران نوين آغاز کرد و سپس در سازمان جوانان حزب رستاخيز ملت ايران مشغول به فعاليت شد. پس از اخذ ديپلم و قبل از ادامه تحصيلات دانشگاهى در آلمان به مدت ١٨ ماه در روزنامه رستاخيز اشتغال بكار داشت. تحصيلات او در رشته شيمى و تز تحقيقاتى دكتراى وى «آكومولاتورهاى فاقد فلز با كمك از پليمرهاى هادى» است. دكتر نادر زاهدى از سال ١٩٩٣ به عضويت سازمان مشروطه خواهان ايران در آمده و سمت كنونى او در حزب مشروطه ايران (ليبرال دمكرات) عضویت در شورای مرکزی است.

© 2020 Nader Zahedi.

بی نتیجه
نشان دادن تمامی نتایج
  • صفحه نخست
  • نوشته‌ها
    • مشروطیت
    • ایران گرایی
    • حقوق شهروندی
    • خاندان پهلوی
    • شاهزاده رضا پهلوی
    • حزب مشروطه ایران (لیبرال دمکرات)
    • مبارزات مدنی
    • یادمان‌های تاریخی
  • بایگانی فعالیت‌های حزبی
  • خبرنامه

© 2020 Nader Zahedi.

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Create New Account!

Fill the forms below to register

All fields are required. Log In

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist

این سایت برای ارائه بهتر خدمات به کاربران خود ، از کوکی‌ها استفاده می‌کند.
This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish